Ogłoszenie |
UWAGA: strona
wolne-forum-transowe.pl
NIE ma nic wspólnego z niniejszym forum
NIE należy podawać tam swoich danych logowania ze strony:
transpomoc.pl |
Stanowisko Konferencji Episkopatu Polski wobec LGBT+ |
Autor |
Wiadomość |
Ada75 [Usunięty]
|
Wysłany: 2020-08-28, 13:23 Stanowisko Konferencji Episkopatu Polski wobec LGBT+
|
|
|
za episkopat.pl |
|
|
|
|
OneLotusPetal [Usunięty]
|
Wysłany: 2020-08-28, 16:03
|
|
|
Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale link się nie otwiera.
Edit: Znalazłem na innej stronie: https://www.gosc.pl/doc/6...GBT-nie-oznacza
"Natura ludzka", "poglądy LGBT", "wobec wyzwań tworzonych przez ideologię gender i ruchy LGBT+, a zwłaszcza mając na uwadze trudności, cierpienia i duchowe rozdarcia przeżywane przez te osoby, konieczne jest tworzenie poradni (również z pomocą̨ Kościoła, czy też przy jego strukturach) służących pomocą̨ osobom pragnącym odzyskać zdrowie seksualne i naturalną orientację płciową".
Ci ludzie chyba nigdy nie zrozumieją, że orientacja czy tożsamość płciowa to nie poglądy ani kwestia wyboru, a w naturze, na którą się powołują, homoseksualizm/biseksualizm są całkowicie powszechne.
Nie rozumiem, dlaczego za głoszenie takich szkodliwych treści nie dostaje się kary więzienia albo przynajmniej grzywny. |
|
|
|
|
Fallen_Angel
użytkownik Madness
Tożsamość płciowa: k
Kim jesteś: ts
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 108 Posty: 492
|
Wysłany: 2020-08-28, 19:04
|
|
|
Mogliby zająć się pedofilią wśród księży zamiast tego. No cóż trzeba znaleźć sobie temat zastępczy... |
_________________ "Życie jest to opowieść idioty, pełna wrzasku i wściekłości, nic nie znacząca..." |
|
|
|
|
Nyaa [Usunięty]
|
Wysłany: 2020-08-28, 21:15
|
|
|
Fallen_Angel, ale dokładnie dlatego obecnie w kraju obecnie jest ta święta wojna. Chcą zakopać temat przemocy seksualnej w swojej organizacji, bo nie jest to dobrze wyglądający dla nich temat. |
|
|
|
|
Fallen_Angel
użytkownik Madness
|
Wysłany: 2020-08-28, 21:56
|
|
|
Mnie zastanawia dlaczego nie rozwiążą tego problemu u siebie? Po co to tuszować itd.? |
_________________ "Życie jest to opowieść idioty, pełna wrzasku i wściekłości, nic nie znacząca..." |
|
|
|
|
Ada75 [Usunięty]
|
Wysłany: 2020-08-28, 22:37
|
|
|
Fallen_Angel napisał/a: | Po co to tuszować itd.?
_________________ |
Bo to nie jest pomijalny margines, tylko norma? |
|
|
|
|
Fallen_Angel
użytkownik Madness
|
Wysłany: 2020-08-29, 01:36
|
|
|
Aha, czyli to jest to ich "powołanie"... |
|
|
|
|
światełkoPEACE
użytkownik
Tożsamość płciowa: x
Kim jesteś: tg
Preferowany zaimek: dowolny
Punktów: 47 Posty: 365 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2020-08-29, 10:34
|
|
|
Przescrollowałam kilka artykułów o tym, no ale.....
Niby fajnie, że oficjalnie potępili agresję, ale gdy mowa o tzw,, poradniach" to zaraz mamy przemoc psychiczną bo czym innym jest próba zmiany orientacji seksualnej czy tożsamości płciowej? I to przez kogoś z zewnątrz. Poza tym to gadanie, że osoby trans żyjąc zgodnie z własną tożsamością naruszają, sprzeciwiają się czemuś tam. Zakłamana instytucja, której wydaje się, że zżarła wszelkie rozumy. |
_________________ Dość przemocy, żyjmy w pokoju <3
PEACE & LOVE
|
|
|
|
|
Alex Cross [Usunięty]
|
Wysłany: 2021-08-20, 20:03
|
|
|
Witam
Odświeżę temat
...nic się nie zmieni, mamy słabo wyedukowane społeczeństwo które operuje stereotypami i to nie tylko w kwestii orientacji seksualnych, etc ...ale i w innych, co do Kościoła Rzymsko - Katolickiego, niestety to Religia która moim zdaniem jest skorumpowana od wewnątrz i myślę że prędzej czy później WATYKAN upadnie, zauważcie że w krajach bardziej uboższych KATOLICYZM ma wzięcie, w krajach bogatszych, KATOLICYZM jest zjawiskiem marginalnym - np CZECHY, ESTONIA, SZWECJA i inne kraje Skandynawskie, co do stosunku do LGBT +, to nie tylko KATOLICYZM ma negatywny stosunek, ale i FUNDAMENTALIŚCI EWANGELICZNI - PROTESTANCCY też - np w USA - tzw ''pas biblijny '' - Południe USA - wylęgarnia religijnych homofobów, transfobów , rasistów ...u nas znów to PODKARPACKIE i WSCHÓD POLSKI - Podlasie, Białystok i ...kandydat na prezydenta POLSKI - KONONOWICZ ''KONON '' taaa ...Polska Parafialna . |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|