Ogłoszenie |
UWAGA: strona
wolne-forum-transowe.pl
NIE ma nic wspólnego z niniejszym forum
NIE należy podawać tam swoich danych logowania ze strony:
transpomoc.pl |
Imię k/m |
Autor |
Wiadomość |
Bandito
użytkownik
Tożsamość płciowa: m
Kim jesteś: ts
Preferowany zaimek: on
Punktów: 1 Posty: 45
|
Wysłany: 2019-03-12, 16:30 Imię k/m
|
|
|
Hej. Szukam imienia. Zacząłem ostatnio przeglądać na tym forum tematy tego typu z imionami dla mężczyzn, ale głównie propozycje były dość ... Szalone? Mógłbym to tak nazwać. Ja takich nie szukam. Chcę również by były Polskie. Myślałem nad Szymonem, Tomaszem, i Jakubem (I tak, nie do końca przeszkadza mi fakt, że jest "KubA". I tak raczej kojarzy się męsko a moim zdaniem jest wiele imion męskich nie kończących się na "A" a kojarzących się bynajmniej mi dość damsko). Macie jakieś propozycje. |
|
|
|
|
pantera
użytkownik Ciastkożerca
Tożsamość płciowa: k
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 2 Posty: 18 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 2019-03-12, 18:55
|
|
|
Może spróbuj zerknąć jakie imiona męskie dominowały w roczniku, w którym to Ty sam się urodziłeś? Ewentualnie "odziedzicz" jakieś po dalszej rodzinie, dziadkach; Możesz też podpatrzyć w "albumie małego dziecka" - o ile Twoi rodzice prowadzili / kupili coś takiego, gdy byłeś berbeciem, paręnaście lat temu to był całkiem popularne - jakie imię "alternatywne" w nim wpisali, "w razie gdyby był chłopczyk, w razie gdyby była dziewczynka" - i takie sobie obrać. Moi rodzice dalej coś takiego trzymają: http://www.hankaskakanka....go-dziecka.html (naturalnie, TEN konkretny nie jet mój ) |
_________________ "Don't walk in front of me - I may not follow. Don't walk behind me - I may not lead. Walk beside me and be my friend". |
|
|
|
|
Jenny
użytkownik
Punktów: 356 Posty: 1953 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2019-03-12, 19:26
|
|
|
Mam taki album |
_________________ Tranzycja to nie wszystko, ale wszystko bez tranzycji to ch**. |
|
|
|
|
Armand
użytkownik ImperialistycznyKnur
Punktów: 775 Posty: 5163 Skąd: Katowice/Katzendorf
|
Wysłany: 2019-03-12, 22:18
|
|
|
Jak polskie to może Władysław, Mieczysław, Mirosław, Stanisław, Wacław (chociaż to raczej czeskie), Bożydar (przewrotne w przypadku TS..), Ziemowit, Bartłomiej, Bronisław, Czesław, Jędrzej, Kazimierz, Krzesimir, Przemysław, Radosław, Sławomir, Wojciech, Zbigniew. |
_________________ "Jeśli chcesz mieć coś, czego nie miałeś, musisz zacząć robić coś, czego nie robiłeś." |
|
|
|
|
wendigo
użytkownik TRU ts ;)
Punktów: 1033 Posty: 10306
|
Wysłany: 2019-03-14, 18:59
|
|
|
Propozycje? Ale co Ci to da, że my podamy propozycje jakie nam się podobają? Nie wiem, imię to każdy powinien sobie wybrać sam...
No ale jak mamy napisać jakie nam się podobają i mają być polskie, to: Sławomir. |
|
|
kicur
moderator GeekofJurisprudence
Punktów: 478 Posty: 3629 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2019-03-14, 19:26
|
|
|
Możesz wybrać imię znanej osoby, historycznej lub współczesnej, która Cię inspiruje. Zresztą na blogu Niskiego Grabieżcy chyba była cała notka na ten temat, jak potrzebujesz doradztwa z internetu. |
_________________ Każdy królem może być,
Każdy własnym królem jest.
|
|
|
|
|
Armand
użytkownik ImperialistycznyKnur
Punktów: 775 Posty: 5163 Skąd: Katowice/Katzendorf
|
Wysłany: 2019-03-14, 21:50
|
|
|
Próbuj różnych. Ja rozważałem kilka opcji, a w końcu ta właściwa do mnie przyszła. |
_________________ "Jeśli chcesz mieć coś, czego nie miałeś, musisz zacząć robić coś, czego nie robiłeś." |
|
|
|
|
Bandito
użytkownik
Punktów: 1 Posty: 45
|
Wysłany: 2019-03-17, 20:16
|
|
|
wendigo, Mimo wszystko fajnie poznać propozycje. Chciałbym, żeby to również moi rodzice mieli wkład. |
|
|
|
|
katana92
użytkownik
Punktów: 2 Posty: 24
|
Wysłany: 2020-06-20, 22:02
|
|
|
Bandito napisał/a: | wendigo, Mimo wszystko fajnie poznać propozycje. Chciałbym, żeby to również moi rodzice mieli wkład. |
Dlatego ja postanowiłem, że wezmę sobie na drugie Krzysztof, bo tak miałbym na imię, gdybym urodził się chłopcem, ale na pierwsze chcę żeby było coś bardziej wyszukanego, skoro mogę sam zdecydować, więc będzie Oliwier. U mnie w rodzinie i tak często nie używa się prawdziwych imion, tylko wymyśla komuś nowe, więc niech sobie wybiorą |
|
|
|
|
światełkoPEACE
użytkownik
Tożsamość płciowa: x
Kim jesteś: tg
Preferowany zaimek: dowolny
Punktów: 47 Posty: 365 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2020-06-21, 16:37
|
|
|
Może miałeś w historii swojego życia czas, kiedy używałeś jakiegoś imienia? Takie mające umocowanie w Twojej historii życiowej? Ja np dobrałem sobie w ten sposób 2 imię (z racji identyfikacji jako nb, dokładniej to skłaniam się ku byciu bigender, używam osobiście 2 imion: męskiego i damskiego). Nie jest to może konkretna propozycja, ale myślę że taki moment w Twoim życiu może być inspiracją do wyboru imienia. |
_________________ Dość przemocy, żyjmy w pokoju <3
PEACE & LOVE
|
|
|
|
|
noname
użytkownik noname
Punktów: 3 Posty: 20
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|