Bindowanie |
Autor |
Wiadomość |
Amarantus
użytkownik Feliks

Tożsamość płciowa: m
Kim jesteś: tg
Preferowany zaimek: on
Punktów: 2 Posty: 28 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2017-05-06, 15:34 Bindowanie
|
|
|
Jak bindować klatkę piersiową lub skąd załatwić binder gdy jest się niepełnoletni? Proszenie rodziców nie wchodzi w grę.. |
|
|
|
 |
WojtekM
moderator

Punktów: 446 Posty: 2605 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2017-05-06, 16:26
|
|
|
Na krótką metę, może być szeroki bandaż elastyczny (nie jest to ani wygodne, ani korzystne dla zdrowia). Jeśli nie dysponujesz gotówką, wrzuć posta (na forum, w grupie transowej na FB), że potrzebujesz - może ktoś będzie miał binder do oddania za free. |
|
 |
Amarantus
użytkownik Feliks

Kim jesteś: tg
Punktów: 2 Posty: 28 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2017-05-06, 17:06
|
|
|
A są jakieś sklepy (nieinternetowe), gdzie można kupić binder? |
|
|
|
 |
WojtekM
moderator

|
Wysłany: 2017-05-06, 17:32
|
|
|
Z tego, co mi wiadomo, w Polsce nie ma takich sklepów. U nas można jedynie zaopatrzyć się, np. w pas męski piersiowy - dostępny w każdym sklepie medycznym. To wydatek rzędu 70 - 80 zł. |
|
 |
Karatajew
użytkownik \__________/

Punktów: 158 Posty: 973 Skąd: z brzucha mamy
|
Wysłany: 2017-05-06, 17:43
|
|
|
Amarantus, nieinternetowo to możesz chyba jedynie kupić przewiewny pas brzuszny pooperacyjny w sklepie medycznym. Kosztuje koło 50 - 60 zł. Tylko on nie ma szelek, więc może Ci zjeżdżać (ale nie wiem na pewno), więc może się okazać, że trzeba by dorobić jakieś szelki. Jak nie umiesz/nie chciałoby Ci się samemu, to możesz wtedy dać do jakiegoś punktu przeróbek krawieckich.
Ja nosiłem pas piersiowy męski (on z kolei ma szelki)... i z własnego doświadczenia odradzam |
|
 |
kicur
moderator GeekofJurisprudence

Kim jesteś: ts
Punktów: 478 Posty: 3629 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2017-05-06, 17:50
|
|
|
Nie wiem, jak bardzo obdarzyła Cię natura ^^ ale jeśli nie bardzo, to może wystarczyć sportowy stanik.
Możesz też dać ogłoszenie, że chciałbyś się podłączyć do czyjegoś zamówienia, jak ktoś z Polski będzie chciał kupić. |
_________________ Każdy królem może być,
Każdy własnym królem jest.
 |
|
|
|
 |
wendigo
użytkownik TRU ts ;)

Punktów: 1033 Posty: 10301
|
Wysłany: 2017-05-07, 20:54
|
|
|
A czemu nie internetowe? możesz zamówić na poste restante jeśli Ci rodzice grzebią w korespondencji... wtedy przyjdzie na pocztę i sobie sam odbierzesz.
Poza tym poczytaj: http://transseksualizm.blogspot.com - gdzieś tam jest post o różnych binderach, także takich własnej roboty. |
|
 |
Kokosica [Usunięty]
|
Wysłany: 2017-07-20, 21:19
|
|
|
ludzie bez przesady moja matka ma 85F i jak założy mega luźną bluzkę bo takie lubi na gołe piersi to radykalnie maleją po prostu noś koszulki XXXXL czy coś i problem z głowy |
|
|
|
 |
WojtekM
moderator

|
Wysłany: 2017-07-20, 21:39
|
|
|
Nawet 100 x XL nie pomoże, jak idzie się pod wiatr. |
|
 |
Armand
użytkownik ImperialistycznyKnur

Punktów: 775 Posty: 5163 Skąd: Katowice/Katzendorf
|
Wysłany: 2017-07-20, 21:41
|
|
|
To nie piersi radykalnie maleją, tylko luźna bluzka radykalnie powiększa obwód wszystkiego wokół.
K/m chce mieć passing jako mężczyzna, a nie namiot. |
_________________ "Jeśli chcesz mieć coś, czego nie miałeś, musisz zacząć robić coś, czego nie robiłeś." |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|