Ogłoszenie |
UWAGA: strona
wolne-forum-transowe.pl
NIE ma nic wspólnego z niniejszym forum
NIE należy podawać tam swoich danych logowania ze strony:
transpomoc.pl |
Trening głosu |
Autor |
Wiadomość |
blackfeather
użytkownik okropny niebinarny
Tożsamość płciowa: ag
Kim jesteś: ?
Preferowany zaimek: on
|
Wysłany: 2016-09-14, 16:15 Trening głosu
|
|
|
Ma ktoś jakieś dobre poradniki na trenowanie głosu bez T ? Nie mogę nic znaleźć, a wszystkie poradniki dotyczą trans kobiet. |
|
|
|
|
asdfghj
użytkownik
Tożsamość płciowa: m
Punktów: 33 Posty: 311
|
Wysłany: 2016-09-15, 16:29
|
|
|
u mnie wystarczyło odpowiednio gardłowo chrząknąć, żeby zniżyć głos do takiego stopnia, że miałem z nim 100% passing. czasem nie było to jedno chrząknięcie, a szereg chrząknięć, do momentu, aż czułem, że głos jest głębszy, że wychodzi gdzieś tam z niższych partii gardła
na yt są poradniki typu unieś głowę do góry, mrucz czy tam, nie wiem, rób takie "mmmm" i potem odchyl głowę normalnie i masz niższy ten głos, ale u mnie to nie działało |
|
|
blackfeather
|
Wysłany: 2016-09-15, 20:30
|
|
|
asdfghj, tyle, że coś takiego na dłuższą metę nie działa. Chodziło mi bardziej o jakieś dzienne ćwiczenia, dzięki któremu nauczę się mówić niżej bo mój głos jest dość piskliwy. |
|
|
|
|
asdfghj
użytkownik
Tożsamość płciowa: m
Punktów: 33 Posty: 311
|
|
|
|
|
blackfeather
|
Wysłany: 2016-09-16, 15:38
|
|
|
asdfghj napisał/a: | a czy ja powiedziałem, że to nie są dzienne ćwiczenia? też masz problem... | Nie napisałeś że są to dzienne. Nie trzeba od razu być niemiłym
Dzięki za linki, przyda się. Tylko trochę lipa bo niektórzy z tych ludzi przyjmują testo, więc to może nie działać tak samo. |
|
|
|
|
Sven [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-16, 15:48
|
|
|
A tak klasycznie nauczyć się śpiewać i schodzić coraz niżej ćwicząc? Na YT jest pełno filmów z podstawami śpiewu. |
|
|
|
|
blackfeather
|
Wysłany: 2016-09-17, 14:44
|
|
|
nie lubię śpiewać ani trochę zawsze się wstydziłem i jakoś tak zostało. |
|
|
|
|
Sven [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-17, 15:00
|
|
|
Ja też. To wtedy trzeba wyczaić żeby np nikogo nie było w domu. Po prostu żeby nikt nie słyszał. |
|
|
|
|
Monoko
użytkownik
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 98 Posty: 640
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|