Ogłoszenie |
UWAGA: strona
wolne-forum-transowe.pl
NIE ma nic wspólnego z niniejszym forum
NIE należy podawać tam swoich danych logowania ze strony:
transpomoc.pl |
Trans-Optymista szuka autorów |
Autor |
Wiadomość |
Ryu
użytkownik pangender
Preferowany zaimek: on
Punktów: 14 Posty: 1411 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-02-05, 04:41 Trans-Optymista szuka autorów
|
|
|
Jak wszyscy pewnie zauważyliście, jakiś czas temu mój blog przeobraził się w portal. Bardzo śpiący portal, bo zapomniałem poprosić ludzi, żeby włączyli się w jego prowadzenie.
Pora to nadrobić.
Tak więc jeżeli:
- lubisz pisać
- umiesz pisać (przecinki się poprawi)
- masz coś do powiedzenia
bardzo gorąco zapraszam Cię do współpracy.
Mile widziana jest każda forma publicystyczna, od felietonu poprzez newsa aż po reportaż, o ile wiąże się z transpłciowością i nie jest martyrologiczna. Jest też miejsce na opinie i blogi.
Fajnie by było, gdyby udało nam się rozkręcić prawdziwą transową gazetę
Jeśli więc chcesz się włączyć, daj znać na transoptymista(at)outlook.com lub tutaj |
_________________ Przewodnik po tranzycji. Psychologiczne co i jak
Poradnik prawny - ustalenie płci z art. 189 Kpc. |
|
|
|
|
Wild
użytkownik
Tożsamość płciowa: k
Preferowany zaimek: dowolny
Punktów: 54 Posty: 1286
|
Wysłany: 2016-02-05, 04:45
|
|
|
nic o tantiemach nie piszesz? Wolontariat? |
|
|
|
|
Ryu
użytkownik pangender
|
|
|
|
|
Wild
użytkownik
|
Wysłany: 2016-02-05, 06:13
|
|
|
Ryu napisał/a: | Ale na razie nie zarabiam. |
skoro ty na razie nie zarabiasz to ja na razie nie podejmuję oferty |
|
|
|
|
Mira
yunior breast developer
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 908 Posty: 7136
|
Wysłany: 2016-02-05, 15:24
|
|
|
Ryu napisał/a: | Tak więc jeżeli: |
- lubisz pisać - tak
- umiesz pisać (przecinki się poprawi) - tak
- masz coś do powiedzenia - drapie się po głowie
Jak już to mogę jakąś luźną, felietonistyczną formę, bo gadanie o transie - tak po prawdzie - to mi się już przejadło. Więc ew. coś na styku literatury i bieżącego komentarza politycznego z nienachalnym posmakiem tematyki trans.
No i obiecałam już zrobienie, w ramach FAQ, tutoriala głosowego ilustrowanego samplami. |
|
|
|
|
Ryu
użytkownik pangender
|
Wysłany: 2016-02-05, 17:18
|
|
|
Freja napisał/a: | - masz coś do powiedzenia - drapie się po głowie |
Tak, tak, tak
Freja napisał/a: | Jak już to mogę jakąś luźną, felietonistyczną formę, bo gadanie o transie - tak po prawdzie - to mi się już przejadło. Więc ew. coś na styku literatury i bieżącego komentarza politycznego z nienachalnym posmakiem tematyki trans. |
Czyli szykuje się bardzo apetyczne, lekkostrawne i wyrafinowane danie A najchętniej - cały cykl Znam już przecież trochę Twój warsztat z forum.
Freja napisał/a: | No i obiecałam już zrobienie, w ramach FAQ, tutoriala głosowego ilustrowanego samplami. |
))
Muszę to sobie w końcu zapisać, żeby się do Ciebie co jakiś czas uśmiechać
*idzie zapisywać* |
|
|
|
|
nunumu
użytkownik płomyczek
Tożsamość płciowa: ag
Kim jesteś: cis
Preferowany zaimek: bez zaimków
Punktów: 9 Posty: 953
|
Wysłany: 2016-02-05, 17:34
|
|
|
Ja jak obiecałam, napiszę o SRSie. Tylko muszę się zebrać bo dużo tego chciałabym napisać. |
|
|
|
|
Wild
użytkownik
|
Wysłany: 2016-02-05, 18:36
|
|
|
Freja pisz antyklerykalne texty |
|
|
|
|
Ryu
użytkownik pangender
|
|
|
|
|
Mira
yunior breast developer
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 908 Posty: 7136
|
Wysłany: 2016-02-05, 22:34
|
|
|
Def1ant napisał/a: | Freja pisz antyklerykalne texty |
Już pisałam. Gadanie o religii też mi się już trochę przejadło. |
|
|
|
|
Wolf00
użytkownik
Tożsamość płciowa: m
Kim jesteś: ts
|
Wysłany: 2016-02-05, 23:16
|
|
|
Halo alo! Można się przyłączyć? |
|
|
|
|
Ryu
użytkownik pangender
|
|
|
|
|
Hjalmar
użytkownik
Punktów: 7 Posty: 743 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-02-08, 10:49
|
|
|
Nie mam nic do powiedzenia, a ładnego wodolejstwa produkować mi się nie chce, ale może uratuję los jakiegoś przecinka?
Nooo chyba żeby zacząć pisać i publikować w odcinkach powieść o kaemie w świecie tenisa pt. "New balls please" czy coś.
Dżołk oczywiście. |
|
|
|
|
wendigo
użytkownik TRU ts ;)
Punktów: 1033 Posty: 10306
|
Wysłany: 2016-02-08, 19:40
|
|
|
Hmm, ja też nie wiem co powiedzieć, najbardziej lubię pełną swobodę, którą mi daje mój blog i całkowicie zaspakaja potrzeby pisania Ale jakby był jakiś konkretny temat i nie byłoby innych chętnych, to w sumie też pewnie mógłbym coś skrobnąć |
|
|
Wednesday
użytkownik It's alive!
Punktów: 17 Posty: 677 Skąd: Planeta Ser.
|
Wysłany: 2016-02-08, 21:09
|
|
|
Lubię i trochę chyba nawet umiem pisać, ale - tak jak inni - też nie mam raczej nic do powiedzenia.
Mógłbym coś skrobnąć o detranzycji albo czymś takim (bo na chwilę obecną tym żyję), ale Ryu zaszedł w tym dalej, a ja nawet nie wiedziałbym, na jakich konkretnie zagadnieniach tej detranzycji się skupić (pomijam już fakt, że byłoby to skierowane do mniejszości w mniejszości). I zapał pewnie by szybko w moim przypadku zgasł. |
_________________ What a dark and dreadful morning. I love it.
|
|
|
|
|
Ryu
użytkownik pangender
|
Wysłany: 2016-02-10, 01:05
|
|
|
Wednesday, o detranzycji warto pisać jak najwięcej, bo po polsku prawie nic na ten temat nie ma. Możesz napisać co chcesz, od na wpół prywatnego wpisu (na portalu jest przewidziane miejsce na wpisy blogowe), poprzez statystyki, encyklopedie, poradniki, aż po... uch, wyobraźnia mi się skończyła.
Masz facebooka albo jakiś komunikator? Pogadalibyśmy o tym i może coś by się nam urodziło fajnego
Wendigo, a dla Ciebie mam gotowy temat: życie X lat po tranzycji. Co się w Twoim życiu zmieniło dzięki niej, jak teraz to Twoje życie wygląda, nad czym nadal musisz pracować... Coś, co chciałbyś powiedzieć młodszym chłopakom, będącym dopiero u progu zmian.
Z takich tematów, które są na czasie, myślę że warto również pójść w recenzje: Dziewczyny z portretu, Dzikich gęsi, Brudnego różu, Mów mi Marianna, O płci od nowa. Sporo się tego ostatnio ukazało. Starsze dzieła też warto przypominać, budując kanon utworów o transpłciowości. Ktoś chciałby coś sobie zaklepać? |
|
|
|
|
wendigo
użytkownik TRU ts ;)
Punktów: 1033 Posty: 10306
|
Wysłany: 2016-02-10, 06:51
|
|
|
Ryu napisał/a: |
Wendigo, a dla Ciebie mam gotowy temat: życie X lat po tranzycji. Co się w Twoim życiu zmieniło dzięki niej, jak teraz to Twoje życie wygląda, nad czym nadal musisz pracować... Coś, co chciałbyś powiedzieć młodszym chłopakom, będącym dopiero u progu zmian. |
Oook, jak mnie najdzie wena, postaram się coś napisać |
|
|
Wednesday
użytkownik It's alive!
Punktów: 17 Posty: 677 Skąd: Planeta Ser.
|
Wysłany: 2016-02-10, 15:39
|
|
|
Ryu napisał/a: |
Wednesday, o detranzycji warto pisać jak najwięcej, bo po polsku prawie nic na ten temat nie ma. Możesz napisać co chcesz, od na wpół prywatnego wpisu (na portalu jest przewidziane miejsce na wpisy blogowe), poprzez statystyki, encyklopedie, poradniki, aż po... uch, wyobraźnia mi się skończyła.
Masz facebooka albo jakiś komunikator? Pogadalibyśmy o tym i może coś by się nam urodziło fajnego |
Przemyślałem sobie dokładniej i przeanalizowałem, jakie tematy mógłbym w wymienionych przez Ciebie kategoriach poruszyć. Nawet mnie zdziwiło, ile tego by wyszło.
Nie mam facebooka, ale zaraz podam Ci przez pw maila. Ewentualnie mam jeszcze GG. |
_________________ What a dark and dreadful morning. I love it.
|
|
|
|
|
Hjalmar
użytkownik
Punktów: 7 Posty: 743 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-02-12, 18:07
|
|
|
W recenzjach działałem, ale to droga impreza jest, a te książki są praktycznie niedostępne po bibliotekach. |
|
|
|
|
mikalil
użytkownik
|
Wysłany: 2016-02-13, 12:21
|
|
|
- lubisz pisać Lubię.
- umiesz pisać Podobno, moim skromnym zdaniem - owszem.
- masz coś do powiedzenia Z tym byłby już problem.
Teoretycznie mam wiele rzeczy do powiedzenia, ale wyciągnięcie z tego jakiegoś konkretnego tematu byłoby ciężkie. To co w tej chwili mi do głowy przychodzi, to może przyłożenie się i opracowanie jakiś ładnych luźnych tekstów o sytuacji osób transpłciowych w innych krajach albo na przestrzeni historii, coś związanego z literaturą, na której odrobinę się znam...
No i nie wiem, czy byłby w sumie mile widziany głos takiego niepewnego szesnastolatka
Także, reasumując - mogę spróbować, ale nie wiem jakby to wyszło. |
|
|
|
|
Ryu
użytkownik pangender
|
Wysłany: 2016-02-14, 16:10
|
|
|
Zobaczyłem próbkę Twoich tekstów zamieszczoną na forum i przypomniało mi się, jak, mając właśnie szesnaście lat, rozkręcałem forum literackie dla innych nastolatków. W tym wieku niektórzy zdecydowanie potrafią już pisać, a Ty zaliczasz się do tej grupy, więc pozostaje Ci pisać jak najwięcej Bardzo chętnie użyczę Ci przestrzeni w sieci i wsparcia
Wszystkie Twoje propozycje bardzo mi odpowiadają, nie chcę Cię też jakkolwiek ograniczać. Jeśli potrzebujesz jakiegoś nakierowania: to, o czym piszesz, nasuwa mi na myśl znane osoby trans, podejście do transpłciowości na przestrzeni wieków, współczesną sytuację osób transpłciowych, wątki transowe w literaturze. Same fajne, przydatne, ciekawe rzeczy, ale interesuje mnie zwłaszcza, co masz do powiedzenia na temat literatury Wygląda na to, że to Twój konik?
Po prostu pisz i ślij gotowe rzeczy na transoptymista@outlook.com - zobaczymy co z tego wyjdzie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|