|
Czy mogę kupić sobie spódnice w sklepie |
| Autor |
Wiadomość |
Andie7
użytkownik

Tożsamość płciowa: k
Kim jesteś: ts
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 9 Posty: 42
|
Wysłany: 2025-09-15, 21:26 Czy mogę kupić sobie spódnice w sklepie
|
|
|
W dziale "A co z fetyszem" opisywałam już swoje przeżycia związane z zakupem rajstop. Ostatecznie odwagi mi nie brakło i teraz posiadam już 6 par w różnych rodzajach, w tym 1 pończochy.
Teraz chciałabym już pójść na całość i kupić sobie spódnice. Marzę żeby mieć jeansową mini i być może jeszcze 2 inne. Moje obawy z tym związane są jednak spore. Wiem, że normalnie podchodzę na damski dział, biorę co potrzebuje, idę przymierzyć, następnie udaje się do kasy i płacę.
Nie wiem jednak jak w tej sytuacji zachowa się sprzedawca/sprzedawczyni. Zadaniem tej osoby jest obsłużenie mnie, ale nie wiem jaka może być jej reakcja.
Myślę czy nie lepiej byłoby zamówić przez Internet. Widziałam na stronach Sinsay i Reserved piękną jeansówe w moim wymarzonym stylu. Podjęcia tego wyzwania też się boję, bo niby odbiór w paczkomacie, ale muszę podać swoje dane. Jak będę odbierać przesyłkę też może zobaczyć mnie ktoś znajomy zainteresować się co zamawiałam czy powiedzieć np. moim rodzicom że tam byłam.
Nigdy jeszcze nie kupowałam niczego przez paczkomat i nie mam wprawy w tym jak to się odbywa. Chcę podzielić się swoją historią, bo nie umiem już tego trzymać w sobie. |
|
|
|
 |
werawera
użytkownik
Punktów: 4 Posty: 23
|
Wysłany: 2025-09-15, 22:57
|
|
|
| W zakupach przez internet mało kogo obchodzi to, kto i co dla kogo kupuje. W takich dużych sklepach są setki zamówień obsługiwanych przez automaty. A paczkomat to fajna sprawa - przecież nikt nie wie co masz w paczce. Co do zakupów w sklepie - jeśli nie wyglądasz fem i chcesz przymierzyć mini w przymierzalni to licz się z dziwnymi spojrzeniami personelu i/lub klientek. Jeśli pójdziesz to damskiej szatni - możesz mieć kłopoty. Jeśli z kolei zrobisz to dyskretnie, podejdziesz na dział dla kobiet, weźmiesz ciuch, może dla niepoznaki też jakiś męski i i pójdziesz z tym do męskiej przymierzalni i dyskretnie sobie przymierzysz to będzie spoko. I potem do kasy, na luzie... miniówkę kupujesz np. dla swojej dziewczyny, a nie dla siebie. |
|
|
|
 |
Andie7
użytkownik

|
Wysłany: 2025-09-16, 17:06
|
|
|
| werawera napisał/a: | | W zakupach przez internet mało kogo obchodzi to, kto i co dla kogo kupuje. W takich dużych sklepach są setki zamówień obsługiwanych przez automaty. A paczkomat to fajna sprawa - przecież nikt nie wie co masz w paczce. Co do zakupów w sklepie - jeśli nie wyglądasz fem i chcesz przymierzyć mini w przymierzalni to licz się z dziwnymi spojrzeniami personelu i/lub klientek. Jeśli pójdziesz to damskiej szatni - możesz mieć kłopoty. Jeśli z kolei zrobisz to dyskretnie, podejdziesz na dział dla kobiet, weźmiesz ciuch, może dla niepoznaki też jakiś męski i i pójdziesz z tym do męskiej przymierzalni i dyskretnie sobie przymierzysz to będzie spoko. I potem do kasy, na luzie... miniówkę kupujesz np. dla swojej dziewczyny, a nie dla siebie. |
O ile wiem to tam gdzie chcę iść nie ma podziałów szatni tylko są zwykłe przymierzalnie. Mówisz, że mogłabym powiedzieć kupuję dla dziewczyną. Raz już tak próbowałam przy mojej pierwszej paczce rajstop i raczej nie wyszło, bo sprzedawczyni od razu ironicznie powtórzyła po mnie: "Dla dziewczyny".
Twarz mam ładną i dzięki depilacji laserowej coraz bardziej gładką, ale z bólem muszę przyznać, że do fem jeszcze jej daleko. Od 26 Marca nie byłam u fryzjera. Włosy na górze mam długie od 2 lat, jednak boki przez cały czas ścinałam, aż w końcu się postawiłam i nie dałam się wysłać do fryzjerki.
Reklam damskich rzeczy wyświetla się coraz więcej. Na Reservedzie jest super okazja. Jeansowa mini za 22,99 zł. Mój rozmiar to chyba XL. Mierzę 182 centymetry, mam 88 cm w talii i 96 cm w biodrach.
Może się odważę i zaryzykuje żeby ją zamówić i schować w szafie. Póki co będę ją nosiła tylko w domowych przebierankach, które robię bardzo często.
Zwiedzanie sklepów łącze zawsze z wizytą na torze kartingowym gdzie notuję bardzo dobre wyniki i jestem tam znana jeszcze od czasów przed transowych. Nie wiem czy w tym roku nadarzy się jeszcze okazja żeby tam pojechać w dzień roboczy kiedy sklepy są otwarte. Wiem jedno, że jeśli nadarzy się okazja jestem gotową podjąć ryzyko i dokonać wymarzonego zakupu.
Ostatnio do Rossmana weszły też piękne kabaretki firmy Marylin w kwiatki. Wzorkowane rajstopy to też następne z moich wielkich marzeń. |
|
|
|
 |
Mira
junior breast developer

Punktów: 918 Posty: 7255
|
Wysłany: 2025-09-17, 10:52
|
|
|
Wybierz się do sklepu z inną transką albo z genetyczną koleżanką. Tak jest dużo łatwiej |
_________________ Jestem Mira, kocham Majkę i nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych
portfolio.drakonica.pl
drakonica.pl |
|
|
|
 |
Nikl
użytkownik Wojtek nr 1

Tożsamość płciowa: m
Preferowany zaimek: on
Punktów: 8 Posty: 52 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2025-09-17, 14:32
|
|
|
Hejka
Jeśli chodzi o zakupy przez internet, to myślę, że nie ma się czym stresować. Ja przed tranzycją często zamawiałem męskie rzeczy na stare dane i nie czułem się z tego powodu źle. Teraz natomiast często zamawiam jakieś damskie rzeczy, np. kosmetyki, ubrania, torebki dla mamy, na moje nazwisko. Też nie mam z tym żadnego problemu i jak np. odbieram paczki w sklepach stacjonarnych to też nikt nie zwraca na to uwagi.
Zakupy w paczkomacie są proste. Gdy kupujesz wybierasz swoj automat, z którego chcesz odebrać paczkę, podajesz maila i nr tel. Przychodzi Ci kod, dzięki któremu potem odbierasz paczkę. Nikt nie musi się dowiedzieć. Nie wiem ile masz lat i na ile rodzice mogą próbować "ingerować" w tego typu czynności.
W sklepie bałbym się bardziej przykrych spojrzeń w przymierzalni, niż w kasie. Chociaż pisalas, że masz jedna ogólną przymierzalnie. I nie musisz nikomu mówić dla kogo coś kupujesz. Jeżeli sklep masz blisko i to nie problem, to możesz kupić na miejscu, wziąć do domu i przymierzyć, a potem ewentualnie zwrócić. |
|
 |
Andie7
użytkownik

|
Wysłany: 2025-09-17, 15:37
|
|
|
| Mira napisał/a: | Wybierz się do sklepu z inną transką albo z genetyczną koleżanką. Tak jest dużo łatwiej |
O to ciężko będzie! Nie mam żadnej takiej i wolę takie rzeczy załatwić sama. |
|
|
|
 |
Andie7
użytkownik

|
Wysłany: 2025-09-17, 15:45
|
|
|
| Nikl napisał/a: | Hejka
Jeśli chodzi o zakupy przez internet, to myślę, że nie ma się czym stresować. Ja przed tranzycją często zamawiałem męskie rzeczy na stare dane i nie czułem się z tego powodu źle. Teraz natomiast często zamawiam jakieś damskie rzeczy, np. kosmetyki, ubrania, torebki dla mamy, na moje nazwisko. Też nie mam z tym żadnego problemu i jak np. odbieram paczki w sklepach stacjonarnych to też nikt nie zwraca na to uwagi.
Zakupy w paczkomacie są proste. Gdy kupujesz wybierasz swoj automat, z którego chcesz odebrać paczkę, podajesz maila i nr tel. Przychodzi Ci kod, dzięki któremu potem odbierasz paczkę. Nikt nie musi się dowiedzieć. Nie wiem ile masz lat i na ile rodzice mogą próbować "ingerować" w tego typu czynności.
W sklepie bałbym się bardziej przykrych spojrzeń w przymierzalni, niż w kasie. Chociaż pisalas, że masz jedna ogólną przymierzalnie. I nie musisz nikomu mówić dla kogo coś kupujesz. Jeżeli sklep masz blisko i to nie problem, to możesz kupić na miejscu, wziąć do domu i przymierzyć, a potem ewentualnie zwrócić. |
Mam 28 lat, ale ciągle z nimi mieszkam i wiem że skończyło by się awanturą. Już prawie jestem zdecydowana kupić spódnice przez Internet. Teraz zastanawiam się nad rozmiarem. Myślę czy mogę podać do zamówienia zmyślone imię i nazwisko lub pseudonim.
Nie chodzi o to że się wstydzę osób które będą mi je pakować tylko znajomi pracują w Inpoście i obawiam się np. że jeśli jakimś nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności trafiłoby na kogoś z nich i zobaczy tam moje dane to po prostu po znajomości nie przywiezie mi tego do domu zamiast do wybranego paczkomatu. Jestem osobą dosyć znaną w okolicy głównie ze względu na swoje zaangażowanie społeczne które chcę pogłębiać.
Do sklepu mam 40 km i jestem tam tylko 2-3 razy w roku w dni robocze a marzenie o kobiecych rzeczach mam na codzień. |
|
|
|
 |
Justa60
użytkownik
Punktów: 3 Posty: 43
|
Wysłany: 2025-09-18, 08:19
|
|
|
| Strach ma potężne oczy. Co Ty tu wypisujesz...robisz sobie problemy gdzie ich nie ma. |
|
|
|
 |
Mira
junior breast developer

|
Wysłany: 2025-09-18, 09:41
|
|
|
| Justa60 napisał/a: | | Strach ma potężne oczy. Co Ty tu wypisujesz...robisz sobie problemy gdzie ich nie ma. |
W zasadzie racja, ale cóż... łatwo się tak pisze, stojąc już po drugiej stronie strachu |
_________________ Jestem Mira, kocham Majkę i nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych
portfolio.drakonica.pl
drakonica.pl |
|
|
|
 |
Andie7
użytkownik

|
Wysłany: 2025-09-18, 22:18
|
|
|
| Mira napisał/a: | | Justa60 napisał/a: | | Strach ma potężne oczy. Co Ty tu wypisujesz...robisz sobie problemy gdzie ich nie ma. |
W zasadzie racja, ale cóż... łatwo się tak pisze, stojąc już po drugiej stronie strachu |
Dobrze powiedziane. Początki zawsze są najtrudniejsze. |
|
|
|
 |
Chwilka
użytkownik
Punktów: 1 Posty: 7
|
Wysłany: 2025-09-19, 01:02
|
|
|
| Moja droga, jeśli zamówisz coś do paczkomatu to paczka musi trafić do paczkomatu, bo po pierwsze kurier ma wytyczne, po drugie na paczce nie ma ani adresu ani nazwiska i chyba nawet nie ma numeru telefonu 🤗 rodo. Kurier skanuje kod kreskowy na paczce i otwiera mu się skrytka gdzie umieszcza paczkę i zamyka i to wszystko. Możesz kupować np. przez vinted a tam możesz sobie po złożeniu konta zmienić imię z Jasia na kasię i sprzedający dostaje info, że kupuje Kasia a nie Jasio 🤗 |
|
|
|
 |
Andie7
użytkownik

|
Wysłany: 2025-09-19, 17:31
|
|
|
| Chwilka napisał/a: | | Moja droga, jeśli zamówisz coś do paczkomatu to paczka musi trafić do paczkomatu, bo po pierwsze kurier ma wytyczne, po drugie na paczce nie ma ani adresu ani nazwiska i chyba nawet nie ma numeru telefonu 🤗 rodo. Kurier skanuje kod kreskowy na paczce i otwiera mu się skrytka gdzie umieszcza paczkę i zamyka i to wszystko. Możesz kupować np. przez vinted a tam możesz sobie po złożeniu konta zmienić imię z Jasia na kasię i sprzedający dostaje info, że kupuje Kasia a nie Jasio 🤗 |
No to po co mam podawać swoje prawdziwe imię i nazwisko. Najważniejszy jest numer telefonu bo na niego dostanę kod.
Dzisiaj akurat widziałam jak kurier wkłada paczki do paczkomatu z którego będę odbierać moje wymarzone spódnice.
Podeszłam i obejrzałam sobie jak wygląda obsługa menu. Teraz czas na spełnienianie marzeń.
Jeszcze muszę dopasować rozmiar. Jak na razie pomiary nie wychodzą mi tak jak powinny. Jestem wysoka, szczupła z wystającym brzuszkiem. Szacuję że rozmiar 40 (XL) byłby najodpowiedniejszy ale obwód bioder w tabeli rozmiarów jest nieco za duży. |
|
|
|
 |
Justa60
użytkownik
|
Wysłany: 2025-09-19, 17:51
|
|
|
| Czytam Twoje wpisy i mam pytanie ile masz lat? |
|
|
|
 |
Andie7
użytkownik

|
Wysłany: 2025-09-19, 18:42
|
|
|
| Justa60 napisał/a: | | Czytam Twoje wpisy i mam pytanie ile masz lat? |
28
Wiadomo że w tym wieku nie powinnam niczego się obawiać, ale ja od 3 lat stopniowo wchodzę w świat trans i dopiero nabieram odwagi na poważne kroki. Zaledwie 3 tygodnie temu wpadłam na pomysł zakupu kobiecych ubrań w sklepie i chcę działać.
Jedynym moich strachem jest jakaś wpadka przed osobami które nic nie wiedzą i nie widzą u mnie żadnej odmienności nawet mimo chęci zapuszczenia długich włosów. |
|
|
|
 |
Barbie1m
użytkownik
|
Wysłany: 2025-09-21, 17:57
|
|
|
| vinted aplikacja tam zalogujesz się przez mail lub facebook. Są tam używane rzeczy ale sama kupowałam i kilka naprawdę fajnych rzeczy znalazłam za grosze. Dostawa też paczkomat |
|
|
|
 |
Andie7
użytkownik

|
Wysłany: 2025-09-21, 20:36
|
|
|
| Barbie1m napisał/a: | | vinted aplikacja tam zalogujesz się przez mail lub facebook. Są tam używane rzeczy ale sama kupowałam i kilka naprawdę fajnych rzeczy znalazłam za grosze. Dostawa też paczkomat |
Dzisiaj zamówiłam swoje dwie najbardziej wymarzone spódnice. Jedną na Mohito, drugą na Sinsay. Podałam swoje prawdziwe dane nawet adres do faktury. Około czwartku będzie do odbioru w paczkomacie.
Teraz tylko trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze. Bez problemu otworzyć skrytke i najważniejsze żeby nikt znajomy mnie nie zauważył bo będzie dopytywać co kupiłam. |
|
|
|
 |
Justa60
użytkownik
|
Wysłany: 2025-09-22, 08:29
|
|
|
Czytam i chyba czegoś nie rozumiem jakie mogą być problemy z otwarciem skrytki? Przesyłka jest opakowana i na pewno nie ma na niej dużego napisu "spódnica" zamawiał facet. Napisałaś że masz 28 lat to nie musisz się tłumaczyć znajomemu jeśli go akurat spotkasz przy paczkomacie co kupiłaś. Na hipotetyczne pytanie co kupiłeś odpowiadasz np.: Coś lub nie bądź taki ciekawy, lub podobne.
Czy Ty aby z nas jak mówi młodzież nie robisz sobie beki opisując swoje dylematy odnośnie kupowania..... |
|
|
|
 |
Andie7
użytkownik

|
Wysłany: 2025-09-22, 09:31
|
|
|
| Justa60 napisał/a: | Czytam i chyba czegoś nie rozumiem jakie mogą być problemy z otwarciem skrytki? Przesyłka jest opakowana i na pewno nie ma na niej dużego napisu "spódnica" zamawiał facet. Napisałaś że masz 28 lat to nie musisz się tłumaczyć znajomemu jeśli go akurat spotkasz przy paczkomacie co kupiłaś. Na hipotetyczne pytanie co kupiłeś odpowiadasz np.: Coś lub nie bądź taki ciekawy, lub podobne.
Czy Ty aby z nas jak mówi młodzież nie robisz sobie beki opisując swoje dylematy odnośnie kupowania..... |
Nie robię sobie żadnej beki. I wiem że produkt nie będzie opisany, ale jak będę go odbierać to będę w drodze do pracy lub z pracy a tam ucinamy sobie różne pogawędki. A jak na razie nikt nic nie wie i nawet się nie domyśla. |
|
|
|
 |
Andie7
użytkownik

|
Wysłany: 2025-09-24, 04:37
|
|
|
| Sukces! Wzięłam pierwszą spódnice z paczkomatu. Okazało się dziecinnie proste. Drugą Sinsay wczoraj spakował i czeka na wysyłkę. |
|
|
|
 |
Mira
junior breast developer

|
Wysłany: 2025-09-24, 09:53
|
|
|
Gratulacje!
Z każdą następną będzie łatwiej |
portfolio.drakonica.pl
drakonica.pl |
|
|
|
 |
Andie7
użytkownik