Ogłoszenie |
UWAGA: strona
wolne-forum-transowe.pl
NIE ma nic wspólnego z niniejszym forum
NIE należy podawać tam swoich danych logowania ze strony:
transpomoc.pl |
Laserowa depilacja twarzy |
Autor |
Wiadomość |
Coffecat
użytkownik
Tożsamość płciowa: k
Kim jesteś: ts
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 49 Posty: 229
|
Wysłany: 2024-03-08, 00:44
|
|
|
Emla |
|
|
|
 |
Coffecat
użytkownik
Punktów: 49 Posty: 229
|
Wysłany: 2024-03-10, 01:22
|
|
|
Mnie "opalalo" Tylko laser de lux i faktycznie czarne wlosy sie przezedzaly ale dzien po zabiegu nie wychodzilam z domu - wygladalam i czulam sie slabo. |
|
|
|
 |
LeVentDuNord
użytkownik LeVentDuNord
Punktów: 10 Posty: 44
|
Wysłany: 2024-03-22, 10:13
|
|
|
Możesz przecierpieć, albo możesz dać zarobić i chodzić na milion sesji. Ja nie muszę się zastanawiać - im szybciej ten szajs zniknie, tym lepiej. |
|
|
|
 |
Lilianna
użytkownik

Punktów: 21 Posty: 255 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2024-06-30, 22:44
|
|
|
Mam to samo, pierwsza sesja efekt wow (95% wypadło) a kolejne tylko 10-30 % usuwały, po prostu tak jest, ale stopniowo się przerzedza. Przy pierwszej wyglądałam jak sypiąca się choinka w styczniu xDD ale mnie to śmieszyło i cieszyło. Po zabiegu pierwsze 4 dni efekt jakbym twarz wsadziła do gotującej wody. Poza tym hormony mają to do siebie że jak skaczą to skuteczność depilacji spada. |
|
 |
Lilianna
użytkownik

|
Wysłany: 2024-07-01, 15:38
|
|
|
To samo miałam od golenia dlatego laser był jedynym moim wybawieniem. |
|
 |
Lilianna
użytkownik

|
Wysłany: 2024-07-02, 15:18
|
|
|
No właśnie zanim zmieniono laser na light sheer miałam lepsze efekty bo 95% po pierwszym a po 60% na kolejnych wypadało. Gdy zastosowano lightsheer to 0-20% bo mam wlosy z małą ilością barwnika. |
|
 |
werawera
użytkownik
|
Wysłany: 2025-06-29, 11:51 Moje doświadczenia z depilacą - wrzucam też IPL
|
|
|
Miałam wątpliwości co do zabiegów depilacji laserowej i także z oszczędności sięgnęłam najpierw po depilator domowy IPL marki Braun (Pro Expert 5). Pierwsze próby depilacji na minimalnej mocy (zakres 3-5J) były bolesne, ale w parę dni się przyzwyczaiłam i strzelałam po 150-200 razy na pełnej mocy. Bolało, ale przy codziennym używaniu ból był coraz mniejszy, włosy zaczęły znikać, a co najważniejsze - zniknął prawie całkowicie cień zarostu.
IPL stosowany do depilacji pach - mam spokój na 2 tygodnie. Podobnie z innymi partiami ciała i miejscami intymnymi.
Po paru miesiącach poszłam na pierwszy zabieg depilacji laserowej jakimś nieznanym laserem wprowadzonym na rynek kilka lat temu. Moc była około 5J, ból znikomy i efekty także słabe. Po 2 sesjach odpuściłam.
Szukałam długo w sieci i znalazłam kosmetyczkę, która używa laser PrimeLase - jest to jeden z nowocześniejszych laserów. Moc strzałów 24J, więc bolało zdecydowanie oraz skóra po depilacji była zaczerwieniona, jednak następnego dnia było spoko. Jestem po 3 takich sesjach, które robię w odstępach około 5 tygodni i mam zredukowane owłosienie o 90%. Coś tam jeszcze rośnie i muszę chodzić cyklicznie, ale cieszę się bardzo gładką skórą, wyglądam młodziej o kilka lat, łagodnieją rysy twarzy.
Ze względu na duży ból, który towarzyszy sesji nie zwiększam mocy lasera (kosmetyczka nawet proponowała zmniejszyć), nie chciałabym też mieć jakiś poparzeń. U każdej osoby to wszystko może wyglądać inaczej ale warto. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|