Ogłoszenie |
UWAGA: strona
wolne-forum-transowe.pl
NIE ma nic wspólnego z niniejszym forum
NIE należy podawać tam swoich danych logowania ze strony:
transpomoc.pl |
pełny coming out przed rodziną |
Autor |
Wiadomość |
Pleple
użytkownik

Tożsamość płciowa: ag
Kim jesteś: ts
Preferowany zaimek: dowolny
|
Wysłany: 2025-01-06, 14:46 pełny coming out przed rodziną
|
|
|
Tak naprawdę, to nawet nie mam na to ochoty. No ale... Biorąc pod uwagę to, że planuję zacząć terapię hormonalną, to to i tak zacznie być widoczne. Mogę powiedzieć jak zacznie być widać "a, no bo biorę testosteron" i potraktować temat powierzchownie (chociaż chyba akurat brak wyjaśnienia to zły pomysł), albo na sporo przed uprzedzić, że będą zmiany i już. Jestem dorosłym człowiekiem, sam się utrzymuję i nie mieszkam z rodziną więc wyrzucanie z domu itp nie będzie mieć tutaj miejsca. Raczej nie wiem jak to powiedzieć, bo jednocześnie nie chcę żeby robić z tego wielką sprawę, to za dużo stresu.
No i moja kato matka jak to usłyszy to pewnie będzie chciała mnie wysłać na egzorcyzm, już po zrobieniu przeze mnie tatuażu rzuciła takim tematem soo
Tak w sumie, to dla części nie będzie to wielkim zaskoczeniem. Ostatnio już uprzedziłem, że zmieniam imię (akurat jest neutralne), a kuzynka zapytała przy okazji o zaimki, a ja odruchowo odpowiedziałem tylko że wszystko jedno. Ale nie spodziewałem się tego, zaskoczyła mnie a nie chciałem kłamać bo właśnie, niedługo i tak trzeba będzie powiedzieć całą resztę |
|
|
|
 |
compxp
użytkownik Anna
Tożsamość płciowa: k
Kim jesteś: ts
Preferowany zaimek: ona
|
Wysłany: 2025-01-06, 15:07
|
|
|
No czeka Cię jedna z najgorszych rzeczy , czyli przyznanie się przed rodziną, ale ogromnym plusem ( moim zdaniem ) jest niezależność , czyli nikt nie będzie Cię mógł szantażować wywaleniem z domu albo utrudnianiem życia. Na terapii pewnie głos się zmieni , więc i tak zauważą ( usłyszą ). Sam zdecyduj jak to powiedzieć i komu, stresu nie unikniesz a chyba lepiej będzie zerwać ten plaster i mieć to z głowy, bo odwlekanie też kosztuje Cię pewnie sporo stresu. Ja miałam coming out w zeszłym roku przed matka i ojcem, zero akceptacji i teraz sama nie wiem jak ruszę z terapią, bo nie mam gdzie iść, kasę pakowałam w remonty domu razem z nimi i wyposażenie go , więc nie stać mnie na zakup czegokolwiek a na wynajem też za mało, więc terapia stoi pod znakiem zapytania. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|