Ogłoszenie |
UWAGA: strona
wolne-forum-transowe.pl
NIE ma nic wspólnego z niniejszym forum
NIE należy podawać tam swoich danych logowania ze strony:
transpomoc.pl |
FFS to nie wszystko |
Autor |
Wiadomość |
Doll
użytkownik
Tożsamość płciowa: k
Kim jesteś: is
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 6 Posty: 43
|
Wysłany: 2024-10-01, 05:39 FFS to nie wszystko
|
|
|
Hej - dziś mija miesiąc od mojego FFS w Korei i w grudniu czeka mnie facelift w Korei. Bo ilość kości żuchwy spiłowano mi tyle, że cała moja twarz wisi i nie widać efektu.
Byłam natomiast na konsultacjach u 2 lekarzy, których brałam pod uwagę jeśli chodzi o facelift (zaklepałam termin nim zdecydowałam się na Koree) i przekazuje info, jakie u nich uzyskałam - nie znam się, więc poddaje pod ocenę.
Byłam u konsultacji u Musgrove'a w UK oraz u Pabiańczyka w Polsce i usłyszałam od nich info, apropo efektów FFS, dlatego pomyślałam sobie przykleić to, co "wynotowałam" u nich:
Generalnie MtF robiący redukcje kości powinny do FFSa doliczać facelifta. To wynikać ma z tego, że HRT które zażywamy powoduje większe przesuszenie skóry w efekcie czego skóra i tkanki są bardziej narażone na szybszą utratę elastyczności. Dodatkowo im większa redukcja kości (co często jest wymagane do passingu) powoduje efekt, który łatwo porównać do balonika z woda. Im więcej wody wypuścimy, tym więcej materiału balonika będzie niż realnej jego zawartości. Na dodatek MtF są bardziej narażone na bruksizm, który powstaje w wyniku stresu (objawia się on ścieraniem zębów). - a który jednocześnie powoduje przerost żwacza, który maskulinizuje twarz. Dodatkowo jeszcze czasem poza redukcja kości wskazane jest albo usunięcie torebek Bichata (jeśli maskulinizuja) albo wstawienie ich implantów (jeśli ich brak maskulinizuje). To wszystko powoduje, dlaczego efekty po FFS są tak subtelne lub wręcz znikome pomimo realnego usunięcia tkanki kostnej.
Podsumowując - jeśli zależy Wam na super efektach FFS to powinno się go wykonywać w tzw. "zestawie":
Botox w żwacz w ramach leczenia bruksizmu -> FFS (+ opcjonalnie torebki Bichata jeśli trzeba) -> facelift chirurgiczny
Nic - ja jeszcze w tym tygodniu lecę na botox żwacza i szykuje się na kolejną narkozę w grudniu (pełny facelift). Biorę pod uwagę jeszcze liposukcję linii żuchwy i brody bo efekt jest spektakularny, ale co z tego jak wszystko zasłaniają tkanki i nadmiar skóry .... |
_________________ Kontaktując się ze mną na PW musisz mieć świadomość, że moja aktywność w internecie jest w pełni kontrolowana przez mojego męża. |
|
|
|
|
Cukierkowa
użytkownik
Tożsamość płciowa: k
Kim jesteś: is
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 51 Posty: 441
|
Wysłany: 2024-10-03, 19:03
|
|
|
Fakt u mnie bruksizm jest i od tego warto zacząć. Dobrą robotę robisz dla dziewczyn |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|