Ogłoszenie 
UWAGA: strona
wolne-forum-transowe.pl
NIE ma nic wspólnego z niniejszym forum

NIE należy podawać tam swoich danych logowania ze strony:
transpomoc.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Komisja wojskowa k/m
Autor Wiadomość
donvdvm
użytkownik

Preferowany zaimek: on
Wysłany: 2023-01-10, 14:14   Komisja wojskowa k/m

Cześć,
mam pytanie, ponieważ bede miec komisje, na ktora sam sie zglosilem. Czy jest opcja bym dostal chociaz kat. D? Zalezy mi na tym, a chce dolaczyc do policji. Jestem po jedynce, sylwetke mam ok, moze jakbym ukryl jakos blizny to by przeszlo? Ktos ma doswiadczenie w tym temacie? Na kat. E nie ma opcji by mnie wzieli do policji, ale z D tak.

gama
użytkownik
gama

Tożsamość płciowa: x
Kim jesteś: ?
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 7
Wysłany: 2023-01-10, 17:25   

gadaj że chcesz A i powiedz że nie ma opcji na inną kategorię jak chcą to niech podadzą powód dla którego mieliby wystawić inną kategorię! Wtedy w kompromisie zgodzisz się na B :P :D

donvdvm
użytkownik

Wysłany: 2023-01-10, 20:41   

gama napisał/a:
gadaj że chcesz A i powiedz że nie ma opcji na inną kategorię jak chcą to niech podadzą powód dla którego mieliby wystawić inną kategorię! Wtedy w kompromisie zgodzisz się na B :P :D

tylko, ze przy b trzeba chyba sie stawic jeszcze raz, nie wiem do konca jak to dziala, ale to taka "czasowa" kategoria chyba, a ts jest w rozporzadzeniu MON i niby od razu maja przypisywac E, ale jakos nie chce mi sie wierzyc, ze zadna osoba ts w Polsce nie moze pracowac w sluzbach...

Coffecat
użytkownik

Tożsamość płciowa: k
Kim jesteś: ts
Punktów: 49
Wysłany: 2023-01-11, 13:18   

Jako osoba transplciowa chyba dostaniesz D . E chyba zarezerwowana jest dla osob hm... Na wozku inwalidzkim czy niewidomym itp.

Nataliaa
użytkownik

Punktów: 11
Wysłany: 2023-01-11, 13:29   

Z tego co mi wiadomo, osoby transpłciowe powinny dostać E o co będę bardzo zabiegać. Niemniej jednak, jestem zdania, że osobom chętnym takim jak kolega powinni przyznać wyższą kategorię i ułatwić rekrutację do służb. Jeżeli ktoś chce i czuje się na siłach, nie powinno się tego utrudniać, analogicznie - osobom, które wiedzą, że się nie odnajdą i będą mieć poważne problemy, szkodząc tym „ambitnym” i chętnym powinno się dać niższe kategorie.

Koledze życzę powodzenia w uzyskaniu jak najwyższej kategorii i powodzenia w rekrutacji :) Ja się będę starać o obniżenie (najlepiej do E), żeby z wojem nie mieć nic wspólnego…

donvdvm
użytkownik

Wysłany: 2023-01-11, 14:09   

kurde, to wszystko jest mega dziwne i nie wiem jak to interpetowac, poneiwaz w rozporzadzeniu mon "schorzen :mrgreen: " dyskwalifikujacych do uzyskania innej kat. niz E jest wlasnie bycie TS, jednak ja bym to interpetowal tak, ze m/k bezwzglednie dyskwalifikuje, no bo w koncu kobiety i tak nie maja komisji (chyba ze np. pielegniarki, ktore chca - nie wiem jak to do konca dziala), natomiast w przypadmku k/m juz jest troche inaczej (moim zdaniem) i powinni patrzec na to indywidualnie, ale czy beda chcieli..? nie wiem, zalezy mi na sluzbie w policji, nie na woju, wiec na D sie moge zgodzic, o ile beda chcieli dac, skoro maja zapis, ze ts = E :-)

gama
użytkownik
gama

Tożsamość płciowa: x
Kim jesteś: ?
Punktów: 7
Wysłany: 2023-01-11, 14:52   

Powiedz ze nie jesteś TS tylko ze miałeś źle określoną płeć przy urodzeniu interpulciowosc chyba nie dyskwalifikuje więc ie mów o korekcie jako chorobie tylko o zmianie w papierach a jak się będą pytać to udawaj głupiego i chętnego do wojska no i się pytaj o sprawność bo komisja ma badać sprawność i zdolność... I mów że chcesz kat A i chcesz bronić kraju chyba w razie wojny będą potrzebować każdego ble ble ble a potem zgódź się chociaż na B :)

Coffecat
użytkownik

Punktów: 49
Wysłany: 2023-01-11, 22:50   

Wydaje mi sie ze moze wiecej zdzialac uczciwie wyłuszczajac sprawę.

Lilianna
użytkownik

Punktów: 19
Wysłany: 2024-07-06, 09:10   

Przecież bez papierów, że jesteś ts nie mogą wydać że jesteś ts? A blizny - choćby usunięcie ginekomastii - zdarza się nie dyskwalifikuje, niestety wiem że za późno napisałam ale może przyda się na przyszłość. Z drugiej strony przecież leki trzeba przyjmować do końca życia więc nie wiem czy to tak łatwo zatuszować, lecz bez zaświadczenia nie powinni stwierdzać niepotwierdzonych faktów. Niestety na komisji każą ściągać majtki więc jak tam nie jest to uregulowane to zauważą.

Odpowiedz do tematu