Ogłoszenie |
UWAGA: strona
wolne-forum-transowe.pl
NIE ma nic wspólnego z niniejszym forum
NIE należy podawać tam swoich danych logowania ze strony:
transpomoc.pl |
Neutralne ubrania |
Autor |
Wiadomość |
wendigo
użytkownik TRU ts ;)

Tożsamość płciowa: m
Preferowany zaimek: on
Punktów: 1033 Posty: 10301
|
Wysłany: 2016-05-27, 02:51 Re: Neutralne ubrania
|
|
|
Ciuchy ok, ale to i tak wszystko jedno co ubierzesz (nie czytałaś innych tematów? Kiedy np. Swan pisał jak się ubrał a i tak wzięli go za chłopca ), no a jak ktoś będzie chciał to się zawsze (niestety) przyczepi. Jak nie do ciuchów, to do czegoś innego. |
|
 |
salamandra
użytkownik Jaśnie Panienka

Tożsamość płciowa: k
Punktów: 68 Posty: 791
|
Wysłany: 2016-05-27, 02:59
|
|
|
Chcesz wyglądać neutralnie? To się nie stój wcale. Noś co wlezie, co wygodne i to będzie neutralne. Jak dopilnujesz żeby wyglądać obojnacko, pomiędzy, lub bezpłciowo to niestety może prowokować ludzi, których złości każda nieoczywistość... |
_________________ Całuski!
|
 |
inka
moderator to hell and back
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 196 Posty: 1335 Skąd: Wars&Sawa
|
Wysłany: 2016-05-27, 03:00
|
|
|
sama przez początki tranzycji ubierałam się właśnie w takie ciuchy. Aby dodawać sobie otuchy kupowałam dziewczyńskie ale typowo uni, czyli właśnie neutralne. |
|
|
|
 |
Fizia
moderator MK
Kim jesteś: ts
Punktów: 22 Posty: 386 Skąd: UĆ
|
Wysłany: 2016-05-27, 08:34
|
|
|
Arisu - Bardzo grzecznie planujesz i to mi się podoba - też tak chodzę- jeansy unisex lub proste damskie (bez błyskotek, haftów itp) Tshirt czerwony , popielaty, kremowy. W spodniach damskich mam na ogół problem z długościa nogawek i z tego powodu muszę kupować męskie czasem (ale plus zachodzących na buty spodni jest taki, że od dwóch lat miałam na sobie chyba z 10razy skarpetki bawełniane, a tak to podkolanówki damskie lub jak chłodniej to rajstopy. A skarpetki bawełniane też są fajne popielate, kremowe Tylko do trekingowych zimowych założyłam męskie grube skarpety
Nie wiem jaki masz rozmiar, ale buty nie muszą być takie czarne -choć wiem - u mnie to też ewoluowało- powolutku otoczenie, i siebie, przyzwyczaiłam
Buty sportowe bordo, czerwień lub z dodatkiem pomarańczowego (takie jak te http://allegro.pl/buty-ob...5762548444.html dokładnie, tylko pomarańczowy zamiast żółtego) Na wierzch polar albo kurtka czerwona (choć czasem i czarny polar uchodził )
Jeśli nie jesteśmy pewne passingu to trzeba się ubrać tak abyśmy my się dobrze czuły, "ubrane" a nie "przebrane". Jak założy się coś fajnego babskiego, ale czujesz, że to nie jest to , to lepiej odpuścić, bo inaczej będziesz się cały czas spinała, co naszej urodzie nie służy Kulturowo temat ubioru niestety dla MK jest bolesny bo nie możemy sobie zakładać wszystkich rodzajów ciuchów jeśli ktoś może nas wziąć za faceta No i dobranie kolorystyczne, tak samo jak makijaż, w złej stylizacji cis-laska może tylko wyglądać głupio, my możemy mieć problem na ulicy Pisze bo ostatnio tu czytałam pomysły jakiejś koleżanki - tona tapety, kapelusz i okulary przeciwsłoneczne- sorry, ale wtedy 70% transek, nawet z niezłym passingiem, nie musi sobie na czole przyklejać napisu "transwestyta":/ Ostatnio na parkingu usłyszałam rozmowę żulikow pijających regularnie pdo sklepikiem osiedlowym: A: Ty, to chyba pedał jest.. B: Taaak?, a ja myślałem, że to babka....C: No coś ty to facet. - niestety pod moim blokiem ciężko mi uchodzić bo część z tych żuli zna mnie jako faceta, męża i ojca. Bywają takie nieciekawe sytuacje kiedy się sprowadzają nowi sąsiedzi- dopóki ktoś im nie powie, albo mnie nie zobaczą z żoną i synem to otwierają drzwi, przepuszczają, mówią "proszę Pani" , później się przez jakiś czas nie odzywają , a później już mówią "proszę Pana", niestety |
|
|
|
 |
Belial
użytkownik Chaos

Punktów: 3 Posty: 965
|
Wysłany: 2016-05-27, 18:13
|
|
|
36-40 na górze to problem? Masz dostęp do wszystkich ciuchów dla kobiet z takimi rozmiarami. Też górę większą od dołu mam, dało się ubrać. Jeśli sukienki to takie bez rękawów, prościej dobrać. |
_________________ Male inside, human outside. |
|
|
|
 |
Sven [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-27, 18:49
|
|
|
Że co że ja?
Ten niezamierzony passing to nie wiem, co to było, na ogół go nie mam To jakaś ironia losu po prostu. Być może w tych botkach wyglądałem na nie ubranego a przebranego, jak mówi Fizia, i coś sknociłem.
Fizia napisał/a: | Ostatnio na parkingu usłyszałam rozmowę żulikow pijających regularnie pdo sklepikiem osiedlowym: A: Ty, to chyba pedał jest.. B: Taaak?, a ja myślałem, że to babka....C: No coś ty to facet. |
Miałem dzisiaj identyczną sytuację
Ogólnie stylówa jak moja. |
|
|
|
 |
Armand
użytkownik ImperialistycznyKnur

Punktów: 775 Posty: 5163 Skąd: Katowice/Katzendorf
|
Wysłany: 2016-05-27, 20:41
|
|
|
Belial napisał/a: | Jeśli sukienki to takie bez rękawów, prościej dobrać. | Tylko z tym uważać trzeba, bo góry bez rękawów ucięte prosto sprawiają, że ramiona wydają się masywniejsze. A tego z reguły emki nie chcą. |
_________________ "Jeśli chcesz mieć coś, czego nie miałeś, musisz zacząć robić coś, czego nie robiłeś." |
|
|
|
 |
turkusowa
użytkownik na odwyku od forum
Punktów: 75 Posty: 1069
|
Wysłany: 2016-05-28, 11:58
|
|
|
@up: ditto, ja może masywna z natury nie jestem, ale w bezrękawnikach ogólnie wyglądam jak mój nieistniejący ochroniarz A siostra, co sporo ćwiczy na siłowni nie jest taka barczysta. |
|
|
|
 |
Usunięty [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-28, 12:10
|
|
|
Obecnie właśnie takich neutralnych ubrań szukam. Zwykle damskie, bez jakiś różów i kwiatków, takie unisex. Aktualnie muszę znaleźć coś z długim rękawem, ale nie zbyt grubego.
U mnie problemem nie jest szerokość, tylko długość rękawów i nogawek... Mam 186 cm wzrostu, co przekłada się na długość kończyn. |
|
|
|
 |
Sven [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-05-28, 12:46
|
|
|
No z długością to jest problem, jak mi pasuje góra na długość rąk to już nie potrzebuję bindera No i moja odwieczna miłość do gór bez rękawów się wyjaśniła... |
|
|
|
 |
turkusowa
użytkownik na odwyku od forum
Punktów: 75 Posty: 1069
|
Wysłany: 2016-05-28, 13:58
|
|
|
Usunięty napisał/a: | U mnie problemem nie jest szerokość, tylko długość rękawów i nogawek... Mam 186 cm wzrostu, co przekłada się na długość kończyn.
| Ja mam niby 175, ale ten sam problem z rękawami zwykle po prostu je delikatnie podwijam, zeby to jakos wygladalo i tyle. |
|
|
|
 |
2in1_inkarnacje [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-06-19, 12:25
|
|
|
Teraz nie ma problemu z ubraniami uniseks, bo projektanci przystosowują się do wymogów, powiedzmy, "rynku". Dużo łatwiej trafić na ciuch, który będzie pasował dla K i M. Dziś społeczeństwo ubiera się bardziej neutralnie. |
|
|
|
 |
Kokosica [Usunięty]
|
Wysłany: 2017-07-20, 21:13
|
|
|
trochę przesadzacie ludzie ja np wyglądając na starcie pół na pół nosiłam płaskie buty balerinki lub trampki głównie jeansy i legginsy a nie spódniczki i sukienki do tego damskie perfumy, jak zimno to płaszczyk damski lub ramoneskę i botki płaskie, do tego delikatnie zrobione usta i rzęsy i to tyle po pół roku już były obcasy a po roku doszły do tego sukienki i spódniczki i tak proponuję zacząć wszystko małymi kroczkami ale jednak damsko |
|
|
|
 |
światełkoPEACE
użytkownik

Tożsamość płciowa: x
Kim jesteś: tg
Preferowany zaimek: dowolny
Punktów: 47 Posty: 365 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
Melk4
użytkownik użytkownik

Punktów: 7 Posty: 157 Skąd: Skąd:
|
Wysłany: 2020-06-12, 10:09
|
|
|
światełko, premiera na jesień, a ciuchy na zdjęciach na lato. Jak myślisz, chcą wychłodzić użytkowniczki? |
|
|
|
 |
światełkoPEACE
użytkownik

Tożsamość płciowa: x
Kim jesteś: tg
Preferowany zaimek: dowolny
Punktów: 47 Posty: 365 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2020-06-12, 20:17
|
|
|
Nie wiem czy chcą wychłodzić, ale na zdjęciach może być tylko część kolekcji. Zobaczymy jak się pojawi |
_________________ Dość przemocy, żyjmy w pokoju <3
PEACE & LOVE
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|