Ogłoszenie |
UWAGA: strona
wolne-forum-transowe.pl
NIE ma nic wspólnego z niniejszym forum
NIE należy podawać tam swoich danych logowania ze strony:
transpomoc.pl |
Nie czy to fetysz czy bardziej pasuje do osoby cross |
Autor |
Wiadomość |
Woj2000
użytkownik
Tożsamość płciowa: m
Kim jesteś: cis
|
Wysłany: 2016-05-14, 17:49 Nie czy to fetysz czy bardziej pasuje do osoby cross
|
|
|
Witam po dłuższej nie obecności na forum. Wcześniej założyłem już temat o tym że lubię se robić zdjęcia w damskich kurtkach, a teraz już nie wiem co mam robić ponieważ do głowy przychodzą mi pomysły typu
Przebrać się w damskie ubrania
Pochodzić w nich po domu |
|
|
|
|
kicur
moderator GeekofJurisprudence
Kim jesteś: ts
Preferowany zaimek: on
Punktów: 478 Posty: 3629 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-05-14, 21:52
|
|
|
Kiedy założyłeś ostatni temat, to było to 2 tygodnie po tym, kiedy zacząłeś odczuwać upodobanie do przebierania się w damskie kurtki. Bardzo możliwe, że będzie Ci potrzeba więcej czasu, żeby stwierdzić czy to fetysz, czy nie ma to związku z seksem.
Jeśli w Twoim przypadku to fetysz, to przyjemne uczucia związane z noszeniem damskich ubrań będą powiązane z seksem. Jeśli crossdressing albo transwestytyzm podwójnej roli - to przyjemne uczucia doświadczane podczas noszenia damskich ubrań nie będą miały związku z seksem, tylko z samego tego, że chwilowo będziesz doświadczać bycia płci żeńskiej.
Nikt nie jest tak naprawdę w stanie zajrzeć do Twojej głowy i powiedzieć, czy to pierwsze czy drugie. Jednak jeśli to bardzo Cię nurtuje, to dobry psycholog seksuolog powinien pomóc Ci znaleźć odpowiedź na to pytanie. |
_________________ Każdy królem może być,
Każdy własnym królem jest.
|
|
|
|
|
Woj2000
użytkownik
|
Wysłany: 2016-05-14, 22:37
|
|
|
No tak to prawda że nikt nie jest w stanie zajrzeć do mojej głowy, ale jestem ciekaw tego jak wy to widzicie |
|
|
|
|
kicur
|
Wysłany: 2016-05-14, 22:54
|
|
|
W poprzednim wątku już inka Cię pytała, czy jest dla Ciebie istotniejszy sam wizerunek damskiego płaszcza, czy może to, że dzięki płaszczowi widzisz w sobie kobietę, oraz jakie emocje w Tobie wywołuje założenie tego płaszcza.
Tak naprawdę to Twój pierwszy post w tym wątku za wiele nie mówi, jednakowo pasuje do fetyszyzmu i transwestytyzmu o podwójnej roli, więc musiałbyś coś więcej napisać, żebym mógł napisać, które z tych dwóch bardziej pasuje.
Zdaję sobie sprawę, że odpowiedź na pytanie 'jakie wywołuje emocje' może być trudna, też tak kiedyś miałem |
|
|
|
|
|
Woj2000
użytkownik
|
Wysłany: 2016-05-14, 23:07
|
|
|
kicur napisał/a: | W poprzednim wątku już inka Cię pytała, czy jest dla Ciebie istotniejszy sam wizerunek damskiego płaszcza, czy może to, że dzięki płaszczowi widzisz w sobie kobietę, oraz jakie emocje w Tobie wywołuje założenie tego płaszcza.
Tak naprawdę to Twój pierwszy post w tym wątku za wiele nie mówi, jednakowo pasuje do fetyszyzmu i transwestytyzmu o podwójnej roli, więc musiałbyś coś więcej napisać, żebym mógł napisać, które z tych dwóch bardziej pasuje.
Zdaję sobie sprawę, że odpowiedź na pytanie 'jakie wywołuje emocje' może być trudna, też tak kiedyś miałem |
I jak sobie z tym poradziłeś? |
|
|
|
|
wendigo
użytkownik TRU ts ;)
Punktów: 1033 Posty: 10306
|
Wysłany: 2016-05-15, 03:15 Re: Nie czy to fetysz czy bardziej pasuje do osoby cross
|
|
|
Woj2000 napisał/a: | a teraz już nie wiem co mam robić ponieważ do głowy przychodzą mi pomysły typu
Przebrać się w damskie ubrania
Pochodzić w nich po domu |
I w czym problem? Przebierz się i zobaczysz co się stanie Może poczujesz podniecenie i odkryjesz, że to tylko transwestytyzm fetyszystyczny. Może poczujesz się jakoś inaczej i odkryjesz, że to coś głębszego. |
|
|
Armand
użytkownik ImperialistycznyKnur
Punktów: 775 Posty: 5163 Skąd: Katowice/Katzendorf
|
Wysłany: 2016-05-15, 11:11
|
|
|
A moze odkryjesz, że Ci nie do twarzy w tym kolorze. Zawsze się człowiek czegoś nowego uczy |
_________________ "Jeśli chcesz mieć coś, czego nie miałeś, musisz zacząć robić coś, czego nie robiłeś." |
|
|
|
|
kicur
|
Wysłany: 2016-05-15, 14:18
|
|
|
Woj2000 napisał/a: |
I jak sobie z tym poradziłeś? |
Brałem udział w psychoterapii behawioralno-poznawczej. Psychoterapeuta często mnie pytał, jakie emocje czułem w danej sytuacji, o której akurat opowiadałem; polecił mi między sesjami prowadzić dzienniczek emocji - aż w końcu się nauczyłem nowego zachowania, polegającego na obserwowaniu, jakie emocje akurat czuję. |
|
|
|
|
|
Woj2000
użytkownik
|
Wysłany: 2016-05-15, 15:23
|
|
|
spoko dzięki za podpowiedz kicur |
|
|
|
|
Woj2000
użytkownik
|
Wysłany: 2016-05-25, 22:22
|
|
|
Co czuje jak widzę taki damski płaszcz?
Jak widzę damski płaszcz czuje radość(prawie euforie)
Czy już ubierałem taki płaszcz?
Tak i czułem w sobie euforię a nawet często mnie to podnieca. |
|
|
|
|
Alex700
użytkownik
Kim jesteś: tv
Preferowany zaimek: dowolny
Punktów: 12 Posty: 58
|
Wysłany: 2018-10-16, 15:10
|
|
|
Temat sprzed dwóch lat
przedmówca napisał
Jeśli w Twoim przypadku to fetysz, to przyjemne uczucia związane z noszeniem damskich ubrań będą powiązane z seksem. Jeśli crossdressing albo transwestytyzm podwójnej roli - to przyjemne uczucia doświadczane podczas noszenia damskich ubrań nie będą miały związku z seksem, tylko z samego tego, że chwilowo będziesz doświadczać bycia płci żeńskiej.
Ja myślę że można połączyć Tv Fetysz z Tv Podwójnej Roli jedno drugiego nie wyklucza .
Mi np czasem sprawia podniecenie to że jestem w sexownej bieliznie, ale komfort psychiczny też odczuwam że chodzę po domu w damskich ciuchach, co nie znaczy że codziennie paraduje w szpilkach .
Ale to prawda każdy musi ocenić co naprawdę w sobie czuje .
pozdr |
_________________ Wszyscy jesteśmy aktorami w sztuce zwanej życiem |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|