Ogłoszenie |
UWAGA: strona
wolne-forum-transowe.pl
NIE ma nic wspólnego z niniejszym forum
NIE należy podawać tam swoich danych logowania ze strony:
transpomoc.pl |
Wielkosc protezy |
Autor |
Wiadomość |
Chucky
użytkownik
Tożsamość płciowa: m
Kim jesteś: ts
Preferowany zaimek: on
Punktów: 7 Posty: 97
|
Wysłany: 2018-08-03, 13:15 Wielkosc protezy
|
|
|
Jakie wielkosci protezy/pakery posiadacie? Jakie sa najwygodniejsze dla Was? Jak nosicie? Jak układacie je w bieliznie?
Pytanie nasunęło mi się w momencie kiedy większość osob mowi o tym ze najlepsze sa ok 5calowe i sam tez taki zamowilem w sumie glownie dlatego bo firma z ktorej zamawialem nie miala mniejszych rozmiarów a bylo promo i sie opłacało. I... Wydaje mi sie wielki. Znaczy nie wiem kompletnie jak go ukladac w bieliznie zeby nie wygladalo jakby mi stał. Ukladam do gory i to jest jedyna opcja dla mnie aczkolwiek dodatkowo do uprzezy wlasnej roboty przymocowalem gumke ktora go trzyma dodatkowo jeszcze jakby u gory bo luzem i tak bardzo chce stanac xD w dol nie mam opcji calkiem moim zdaniem w tym modelu (to freetom 5cali 4w1 zobczajcie na stronie producenta o czym mowie).
Czy dlatego wydaje mi sie ze jest wielki bo nie umiem go ukladac? Czy dlatego ze nie mam doswiadczenia z pakerami? Nie jestem chudy, taki raczej normalny wzrost niski ale tez nie ma tragedii bo ok165cm.
Jakies rady? Wasze doświadczenia? |
|
|
|
|
marco-polo
użytkownik
Punktów: 40 Posty: 871
|
Wysłany: 2018-08-03, 14:31
|
|
|
Ja nie mam żadnych, uważam że to zbędna niewygoda.. noszę męskie spodnie - to i tak z przodu robi się wybrzuszenie - i nie widziałem jeszcze żeby ktoś mi się patrzył w krocze - raczej patrzą na klatę jak mają wątpliwość w oczach.. pyzatym chyba bym umarł ze wstydu jakbym uległ wypadkowi i przyjechali mnie ratować i na stół operacyjny a ja mam sztucznego pakera..nie było by już kogo ratować przyczyna zgonu: umarł ze wstydu |
|
|
|
|
Chucky
użytkownik
Punktów: 7 Posty: 97
|
Wysłany: 2018-08-03, 14:46
|
|
|
Ja też nie nosiłem do tej pory i też noszę męskie spodnie i okej tez nie robiło mi to różnicy. ALE jest pare sytuacji w których paker 4w1 się przydaje:
A) sikanie w plenerze
B) wyjście na plaże - okej nie zamierzam nosić obcisłych kąpielówek, ale jak wyjdę z wody to i tak będzie widać....
C) mam pare spodni które owszem są męskie, ale są obcisłe i w niektórych miejscach jest aż za bardzo wklęsło. Owszem nikt nie patrzy i to fakt, że z klatą gorzej, ale ja sam czasem mam wrażenie że bardzo widać że nic nie mam.... Kupiłem dlatego na próbę coś żeby mieć na czarną godzinę/ na wyżej wymienione sytuacje i uczę się korzystać i myślałem że przekonam się żeby nosić ciągle, bo niektórzy wiem że tak robią, ale no nie wiem.... |
|
|
|
|
Jenny
użytkownik
Tożsamość płciowa: k
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 356 Posty: 1953 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2018-08-03, 15:58
|
|
|
Nie patrzą?
|
_________________ Tranzycja to nie wszystko, ale wszystko bez tranzycji to ch**. |
|
|
|
|
marco-polo
użytkownik
Punktów: 40 Posty: 871
|
Wysłany: 2018-08-03, 16:03
|
|
|
Jenny, no u nas raczej nie patrzą.. u was jest inaczej.. ale to dział jak zawiązać krawat a nie podwiązkę.. |
|
|
|
|
Katarzyna [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-08-03, 16:06
|
|
|
marco-polo napisał/a: | Jenny, no u nas raczej nie patrzą.. u was jest inaczej.. ale to dział jak zawiązać krawat a nie podwiązkę.. |
Kobiety patrzą ale w bardziej subtelny sposób niż mężczyźni macający oczami biusty. |
|
|
|
|
Jenny
użytkownik
Tożsamość płciowa: k
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 356 Posty: 1953 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2018-08-03, 16:34
|
|
|
marco-polo napisał/a: | ale to dział jak zawiązać krawat a nie podwiązkę.. |
Dlatego staram się być mega subtelna
I tak sobie myślę, że takie przeświadczenie, że inni nie patrzą, musi być mega uspokajające |
_________________ Tranzycja to nie wszystko, ale wszystko bez tranzycji to ch**. |
|
|
|
|
wendigo
użytkownik TRU ts ;)
Punktów: 1033 Posty: 10306
|
Wysłany: 2018-08-03, 22:53
|
|
|
Jak byłem jeszcze przed operacją to nosiłem (choć nie zawsze). Ja miałem zwykły Mr. Limy, najmniejszy, z o połowę zmniejszonymi jajkami (bo fabrycznie były ogromne, tego bym nie ułożył też nijak, odciąłem gruby plaster po prostu żeby to zmniejszyć ).
Operację nie po to robiłem żeby nosić cokolwiek (choć jak nie noszę to wybrzuszenia prawie nie mam), ale w sumie myślałem o czymś dla wygody... ale:
marco-polo napisał/a: | pyzatym chyba bym umarł ze wstydu jakbym uległ wypadkowi i przyjechali mnie ratować i na stół operacyjny a ja mam sztucznego pakera..nie było by już kogo ratować przyczyna zgonu: umarł ze wstydu |
no właśnie mam trochę tak samo... jeszcze jakbym nie miał Op, to może, ale tak jeszcze coś dokładać to trochę wstyd.
Jenny napisał/a: |
I tak sobie myślę, że takie przeświadczenie, że inni nie patrzą, musi być mega uspokajające |
Nawet jak patrzą, to i tak niczego konkretnego nie zobaczą - ja patrzę i wcale nie zawsze widać coś tam u facetów, to zależy od spodni (materiału, kroju), jak usiądzie, jak stanie itp... Tak samo jak u nas. A nawet jeśli ktoś nic nie zobaczy to i cóż z tego? Najwyżej se pomyśli, że my biedni - mieć taki mały rozmiar że się nie odznacza |
|
|
WojtekM
moderator
Punktów: 444 Posty: 2589 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2018-08-04, 01:46
|
|
|
Od roku noszę zwykłego packera: Mr Limpy w rozmiarze small (12,7 cm). Tak przywykłem do niego, że odczuwam go, jako własnego |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|