Ogłoszenie |
UWAGA: strona
wolne-forum-transowe.pl
NIE ma nic wspólnego z niniejszym forum
NIE należy podawać tam swoich danych logowania ze strony:
transpomoc.pl |
Wegańska skóra |
Autor |
Wiadomość |
Freja
ateistyczna bogini Freja Draco

Tożsamość płciowa: k
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 897 Posty: 7014
|
Wysłany: 2022-07-11, 07:09 Wegańska skóra
|
|
|
Widziałam dziś na Allegro torebkę z wegańskiej skóry.
Zasadniczo to ja jestem za i bardzo popieram stojącą za tym ideę. Mam tylko jednak nadzieję, że tych wegan, to jednak skórują dopiero po ogłuszeniu.
Jak myślicie? |
_________________ Freja Draco |
|
|
|
 |
Jaga
użytkownik Westalka w służbie.

Punktów: 77 Posty: 438 Skąd: Z lasu.
|
Wysłany: 2022-07-11, 08:46
|
|
|
Smocza perwersja. |
|
|
|
 |
Denver
moderator

Tożsamość płciowa: m
Preferowany zaimek: on
Punktów: 83 Posty: 527
|
Wysłany: 2022-07-11, 15:07
|
|
|
Mnie się podoba, że jest teraz więcej sztucznej skóry niż zwierzęcej. Mniej zbędnego okrucieństwa. Przemysł modowy jest bardzo nastawiony na konsumpcjonizm - zwłaszcza w świetle tego cierpienie zwierząt jest zbędne. |
|
|
|
 |
Freja
ateistyczna bogini Freja Draco

Tożsamość płciowa: k
Punktów: 897 Posty: 7014
|
Wysłany: 2022-11-07, 12:57
|
|
|
Denver napisał/a: | Mnie się podoba, że jest teraz więcej sztucznej skóry niż zwierzęcej. |
Ja też nie jestem zwolenniczką zabijania zwierząt, żeby zrobić sobie ubranie czy cokolwiek, co nie jest nam niezbędne.
Rozbawia mnie tylko kreatywne nazewnictwo, bo to nie jest skórra tylko zwyczajny skaj. Więc nazywanie tego „skórą” ekologiczną (która, w odróżnieniu od skóry naturalnej, się przecież nie rozkłada) czy „skórą” wegańską ma tyleż sensu, co nazywanie okręgu trójkątem bez kątów. |
_________________ Freja Draco |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|